Crea sito
View unanswered posts | View active topics It is currently 27/04/2018, 1:00



Reply to topic  [ 1 post ] 
 Ediţii de filme piratate 
Author Message
Membru

Joined: 29/06/2014, 17:43
Posts: 169
Location: Turda
Variantele în care apar filmele piratate sunt diferite în funcţie de grupul care le propagă şi sursa lor primară. Evident primele ediţii sunt de calitate redusă datorită lipsei surselor, Acesta trebuie să dea de gândit atât userilor care se grăbesc să vizioneze un film, cât şi traducătorilor care ar dori ca subtitrarea lor ar trebui să apară printre primele.
În cele ce urmează voi face o trecere în revistă a principalelor prescurtări folosite în denumirile filmelor.

CAMRip sau CAM
Este o copie făcută în cinematograf cu o cameră video sau un telefon mobil. Sursa sunetului este microfonul camerei. Calitatea poate fi groaznică sau foarte bună depinzând de persoanele care au făcut înregistrarea şi de rezoluţia camerei. Marele dezavantaj este calitatea proastă a sunetului şi faptul că practic se înregistrează tot ce se petrece în sala de cinema.

TS,
TELESYNC
PDVD

Este o copie făcută la cinematograf cu o cameră profesionistă de pe trepied sau chiar din cabina de proiecţie. Diferenţa esenţială faţă de CAM este faptul că sunetul este înregistrat prin conexiune directă cu o sursă de sunet ( de exemplu cea oferită pentru cei cu deficienţe de auz sau din cinematografele drive-in.

WP
WORKPRINT

Este o copie făcută în studio după versiunea neterminată a filmului. De obicei are lipsuri sau ceva plusuri deoarece este înainte de montaj. Unele au un contor de timp sau nişte marcaje suprapuse pe imagine.

TC
TELECINE

Este o copie directă a filmului realizată cu un aparat care transferă direct filmul din formatul analogic în fornmat digital.

PPV
PPVRip

Este o înregistrare din surse de vizionare contra cost ( pay per view). Sunt filme absolut noi care încă n-au apărut pe DVD dar sunt disponibile pentru vizionare de către clienţii hotelurilor.

SCR
SCREENER
DVDSCR
DVDSCREENER
BDSCR

Acestea sunt ediţii DVD sau BD ale versiunii cinematografice ale unui film, de obicei trimis criticilor sau membrilor juriilor de la festivalele de premiere. De obicei au nişte mesaje de avertizare suprapuse peste imagine. În afară de asta unele scene pot fi în alb-negru. Sunt de o calitate puţin mai slabă deoarece imaginile sau sunetul nu sunt prelucrate final. Unii reuşesc să taie mesajele şi o scot ca DVDRip.

DDC (digital distribution copy)
În esenţă este tot screener dar distribuit digital (prin internet) unor companii.

R5
R5 .LINE
R5.AC3.5.1.HQ

Este un DVD retail din zona 5 ( este zona constituită din India, parte din Africa, Coreea de Nord, Rusia şi Mongolia). Este un transfer direct Telecine fără procesarea imaginii. Dacă DVD-ul nu a conţinut pistă de sunet engleză imaginea este sincronizată ulterior cu o pistă de sunet. Atunci se adaugă eticheta LINE. Deci sunetul nu este la fel de bun ca la un DVDRip. Pentru a compensa calitatea mai slabă audio unele grupuri iau sunetul de calitate 5.1 din ediţiile din Ucraina sau Rusia şi o modifică cu un soft de editare de sunet. Ei scot porţiunile în care nu se vorbeşte în engleză şi sincronizează porţiunea rămasă care conţine muzică şi efecte sonore de înaltă calitate cu o sursă înregistrată în limba engleză dintr-o ediţie etichetată LINE. Rezultatul va fi o calitate DVD de sunet surround. Acestea sunt etichetate AC3.5.1.HQ.

DVDRip
Este o versiune finală a filmului. Pentru ecran lat se indică WS.DVDRip.

DVDR
DVD-Full
FullRip
ISO
DVD5, DVD9

Este versiunea finală în format DVD. Este o copie completă a unui DVD original.

DSR
DSRip
DTHRip
DVBRip
HDTV
PDTV
TVRip
HDTVRip
HDRip

TVRip este realizată cu un card de captură video analogică.
DSR este realizată de la o sursă de satelit cu definiţie nestandard.
HDTV,PDTV,DTH (direct to home) sunt realizate de la transmisiile prin antenă.
De la o sursă HD calitatea poate depăşi calitatea unui DVD.

VODRip
VOD

Se realizează prin captura unui film de la un serviciu video-on demand de la o transmisie prin cablu sau satelit. Uneori calitatea este slabă dacă se realizează prin filmare cu cameră a ecranului de computer sau televizor.

WEBDL
WEB DL
WEB-DL

Este un film sau emisune TV descărcat de la un post de emisie TV online. Calitatea este destul de bună. De multe ori fişierele video şi audio sunt extrase şi remultiplexate într-un container mkv fără pierdere de calitate. De cele mai multe ori pe film apare indicativul postului.

WEBRip
WEB Rip
WEB-Rip

Este realizată de la un site de filme online. Calitatea este comparabilă cu WEB-DL dar are bitrate mai mic. De obicei este remultiplexat într-un container mkv.

WEBCAP
WEB CAP
WEB-CAP

Este realizată de la un site de de servicii de streaming cum este de exemplu Netflix. Calitatea depinde de viteza conexiunii la internet.

BDRip
BRRip
BluRay (Blu-Ray)
BLURAY
BDR
BD5/BD9

La fel cu DVDRip dar sursa este un disc BluRay. Dacă are dimensiunea unui DVD5 are o calitate mai bună decât un DVDRip.
BDRIP se face direct de la o sursă Blu-Ray iar BRRip se face de la o sursă BDRip al unui alt grup.

Sursa Wikipedia.


27/01/2015, 9:32
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software | Filme Online