Crea sito

 
Reply to topic  [ 1 post ] 
Cea mai deşteaptă româncă 
Author Message
Traducator

Joined: 19/07/2014, 20:54
Posts: 103
Location: My mind
Numele uneia dintre cele mai destepte femei din lume este Raluca Ada Popa. In timp ce multe tinere pierd vremea cautandu-si un rost in viața, Raluca se poate lauda cu un CV voluminos: este recunoscuta un geniu in strainatate, in timp ce la noi este o fata ca oricare alta.

Raluca Ada Popa poate fi considerata cea mai desteapta femeie din lume. Tanara este o eminența cenusie in domeniul informaticii, facand parte din generația IT. La numai 28 de ani, Raluca se poate lauda cu un doctorat la Massachusetts Institute of Technology (celebrul MIT), acolo unde doar geniile au acces.

Raluca este una din femeile care face ravagii in zona de IT: a programat spofturi pentru companii IT de renume mondial, fiind printre puținele fete care reusesc o asemenea performanța si singura din Romania care a ajuns atat de departe in acest domeniu.

Europenii si americanii spun despre Raluca ceea ce puțin romani stiu: este un adevarat geniu. Tanara de 28 de ani provine din Sibiu a fost curtata de marii giganți ai Internetului: Google, Microsoft, SAP si Lincoln Laps. Tanara sibianca locuieste acum in afara țarii, insa gandurile ei sunt mereu indreptate catre Romania, unde vine de fiecare data cu ocazia marilor sarbatori.

„Vedeam cum informatica patrunde in fiecare aspect al vieţii, nu doar in calculator, dar si in telefonul celular, in avioane, in sistemele bancare, in masinile pe care le conducem, in ceasuri si in multe altele. Ideea de a putea programa si controla toate aceste obiecte ma entuziasma enorm”, isi justifica Raluca alegerea pentru care a fost numita geniu, scrie si Adevarul.

„Milioane de date personale sau confidenţiale se fura sau se modifica in fiecare an. Securitatea datelor este importanta si pentru a impiedica frauda sau chiar crima — datele corupte pot face avioane sa se prabuseasca sau stimulatorul cardiac ce menţine viaţa unui om sa se intrerupa. Al doilea motiv este ca securitatea combina gandirea matematica si teoretica cu ingineria, o combinaţie irezistibila pentru mine”, a mai spus aceasta.

Sursa: www.oradesibiu.ro.

_________________
Image
https://www.facebook.com/pages/Fr%C3%A2 ... 5672225438 poezii de-ale mele


30/05/2015, 12:14
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software